‘Biti boljši in bolj enakopraven tekmec!’

Po gostovanju naše nogometne šole v Rijeki, smo se pogovorili z Luko Vrhovnikom, ki poleg vodenja selekcij U13 in U15, skrbi tudi za fizično pripravo ekip in koordiniranje aktivnosti kluba. Vrhovnik je na Svobodo prišel z izkušnjami iz NK Olimpije in diplomo fakultete za šport, opravljeno pa ima tudi UEFA A trenersko licenco. S selekcijo U15 je proti klubu s Kvarnerja vodil vse do zadnjih minut, ko so domači le uspeli priti do preobrata. Za našo spletno stran, je odgovoril na nekaj vprašanj.

Kakšni so občutki po odigranih tekmah z HNK Rijeko?

Občutki po takšnih mednarodnih tekmah so vedno dobri, saj se vsi od igralcev do trenerjev lahko veliko naučimo od nasprotnika. Od njihovega pristopa k pripravi na tekmo, do same tekme, kjer se lahko vidi njihovo razmišljanje in delo na treningu. HNK Rijeka je zelo kvaliteten nasprotnik. Je eden od vodilnih klubov v regiji, nekdo ki oblikuje in vodi nogomet v našem nogometnem prostoru. Lahko se jim zahvalimo, da nas tako širokosrčno že ve več let zapored sprejmejo v svoj trening center in nam omogočajo, da se primerjamo z njihovim delom in ekipami.

Kaj taka preizkušnja pomeni za mladega nogometaša?

Težke tekme so vedno pomembne za naše ekipe, saj nam v največji meri izpostavijo šibkosti in pomanjkljivosti v naši igri ter nam dajo veliko za misliti in delati na prihajajočih treningih. Mednarodne tekme takšnega kova pa dodajo še nekaj več vsemu temu in mladim nogometašem pomagajo, da vidijo kaj pomeni biti vrhunski igralec in obenem tudi koliko dela jih še čaka, da bodo lahko najboljši.

Kmalu boste ponovili ‘vajo’ (op.p. prijateljske tekme bomo zopet odigrali v februarju), kaj si želite spremeniti?

Vsekakor si želimo biti boljši in bolj enakopraven tekmec. Predvsem v sami igri, kjer se vidi razlika v kvaliteti in razumevanju nogometa igralcev HNK Rijeka.